Deprem dirençli yerleşim alanları ve kentler yaratma sürecine girildiğini belirten Başkan İmamoğlu, ″Bu cesaret ister, cesur olabilmek için önce yanlış giden bir düzeninin bir parçası olmaktan net olarak kurtulmak gerekir. 1999 yılından beri Büyükşehir Belediyesi yıllarca bu konuyu konuşuyor. Ancak bu düzene kalıcı ve cesur bir şekilde değişim adına yeterli adımları atamamıştır” dedi.
“Deprem dirençli İstanbul için yüksek seviyede bir seferberlik başlatıyoruz. Bu mümkün müdür? Pekala mümkündür. California, Meksika, İtalya, Endonezya, Şili ve Japonya’da nasıl mümkün olabilmişse İstanbul’da da mümkün olmak zorunda.
https://youtu.be/xYKhIddPOKw
HIZLI TARAMA YAYGINLAŞACAK
Depremin İstanbul için kaçınılmaz bir gerçek olduğunu ifade eden Başkan İmamoğlu, ″Tarih boyunca İstanbul’u nasıl vurduysa yine vuracaktır. Gününü saatini bilmiyoruz ama deprem bu kentte yaşanacak. Bu seferberlik için kaynaklarımız, bilim insanlarımız, bütçemiz her şeye rağmen var. Deprem Bilim Kurulumuzla yaptığımız toplantılardan sonra depremin tüm boyutlarınız kapsayan yedi alanda bir çalıştay sürecini gerçekleştirdik. Güçlendirmeden, acil yardıma, lojistikten sağlık yardımlarına, afet koordinasyon merkezimize kadar tüm boyutları mercek altına aldık″ diye konuştu.
İstanbul Deprem Seferberlik Planı, aşağıdaki 5 başlık altında değerlendirilerek hazırlandığını kaydetti.
Afet odaklı kentsel dönüşüm çalışmaları Mevcut alt yapı ve ulaşım ağının afetlere dayanıklı hale getirilmesi Sismik ve yer bilimleri çalışmaları Afet sonrası toplanma / barınma alanları Afet odaklı eğitim ve kapasite geliştirme″İnsanlarımızı korumak için, deprem dirençli kent uygulamasını ilk kez İstanbul'da başarıp Türkiye'ye örnek olacağız″ diyen İmamoğlu, ″Partisi yok bu işin. Hedefimiz bu, seferberliği yaygınlaştırmak. Deprem dirençli İstanbul için yüksek seviyede bir seferberlik başlatıyoruz″ diye konuştu.